Het Verhaal van Sander Westerduin
Ik heb Februari 2003 zelf een Suzuki ZR50SLP gekocht, hij reed, zag er redelijk uit en een goede prijs (als eerste brommer). Vervolgens ben ik gaan knutselen, onderdelen zoeken, repareren. In deze korte tijd, ben ik behoorlijk wat technischer vanwege vrienden die behoorlijk met brommers bezig zijn (geen scooters!). In de zomer ben ik met deze brommer ook nog naar Frankrijk gereden, wat hij makkelijk heeft getrokken, maar wel rustig 60 km uur want harder dan dat kan hij echt niet. Maar over de brommer. Ik heb sinds dat ik hem heb vrij weinig aan veranderd. Wel heb ik de uitlaat vervangen, carter olie, pakkingen, lichten, oliepompje afgesloten en meer vrij kleine dingen. Ik heb wel een originele gietijzeren cilinder voor een
koopje geregeld (en een blaastoeter!).Pas geleden heb ik hem Metallic Blauw gespoten (hij was Metallic Rood en zat een deuk in), en het
voorspatbord Metallic Zilver (was Zwart). Ik moet ook nog een transparante laag erop gooien, om hem echt professioneel metallic laten glimmen.
Wat ik nog wil vervangen is het achterspatbordbrug, de buddyseat, het stuur en eigenlijk ook nog een (chromen!) voorspatbord.
Het contactslot & aansluiting lampjes daarvan moet ik ook nog herstellen.
Het oliepompje is niet aangesloten, want ik tank mix. Ik hoef dus ook niet meer een originele gas/olie kabel te hebben (wat trouwens een klote systeem heeft) maar ik heb een universele daarvoor in de plaats.Ik heb wat problemen gehad met de carburateur, afstelling met de flotter & flotter naald waardoor die lekte. Die heb ik wonder genoeg handmatig weer goed afgesteld, hij lekt dus niet meer.Ik wil de ZR nog wel veel verder opknappen, zodat hij technisch en aan de buitenkant er perfect uitziet. Helaas zijn de onderdelen duur, of niet te vinden. Ik vind het prachtig om te zien dat er (voor mij) een mooie Suzuki ZR50SLP tussen alle scooterrotzooi op school (Ja, ik zit nog op school - ben 17) staat. Het heeft toch wel iets.
Ik ga waarschijnlijk ook nog eens even mijn 80cc erop gooien; kijken wat hij dan voor leuks doet, naast een bekeuring riskeren.

Sander Westerduin
Terug naar Index
Heeft U nog documentatie, folders, modellen info of foto's van Suzuki Bromfietsen mail ze dan naar deze website.